Pečené kuracie stehná s brokolicou

Tento recept je perfektný pre rýchly obed alebo večeru. Kombinuje chrumkavé kuracie stehná s jemnou brokolicou a lahodnou omáčkou, ktorá všetko krásne spojí.

Pečené kuracie stehná s brokolicou

Ingrediencie:

  • Na kuracie stehná a brokolicu:

    • 4 ks kuracích stehien (horné alebo dolné)

    • 1 veľká hlava brokolice (asi 500 g)

    • 2 lyžice olivového oleja

    • 1 lyžička sušenej papriky (sladkej)

    • ½ lyžičky cesnakového prášku

    • ½ lyžičky cibuľového prášku

    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

  • Na krémovú cesnakovú omáčku:

    • 1 lyžica masla alebo ghí

    • 2 strúčiky cesnaku, prelisované

    • 100 ml smotany na varenie (30% tuku alebo viac pre krémovejší výsledok)

    • 50 g strúhaného parmezánu (alebo iného tvrdého syra)

    • Štipka sušeného oregana (voliteľné)

    • Soľ a čierne korenie podľa chuti

    • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)


Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.

  2. Pripravte kuracie stehná: Kuracie stehná osušte papierovou utierkou. V miske ich premiešajte s 1 lyžicou olivového oleja, paprikou, cesnakovým a cibuľovým práškom, soľou a čiernym korením. Uistite sa, že sú rovnomerne potiahnuté koreninami.

  3. Pripravte brokolicu: Brokolicu rozdeľte na menšie ružičky. V inej miske ju premiešajte so zvyšnou 1 lyžicou olivového oleja, soľou a čiernym korením.

  4. Pečenie: Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložte kuracie stehná. Pečte v predhriatej rúre 20 minút.

  5. Pridajte brokolicu: Po 20 minútach pridajte brokolicu na plech ku kuracím stehnám. Pečte ďalších 15-20 minút, alebo kým nie je kuracie mäso prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 74 °C) a brokolica zmäkne a začne hnednúť na okrajoch.

  6. Pripravte omáčku: Kým sa kurča pečie, pripravte omáčku. Na panvici roztopte maslo na strednom ohni. Pridajte prelisovaný cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým sa nerozvonia (dávajte pozor, aby nezhorel).

  7. Dokončite omáčku: Prilejte smotanu a nechajte ju zľahka prebublávať 2-3 minúty, kým mierne nezhustne. Odstavte z ohňa a vmiešajte parmezán, oregano (ak používate), soľ a čierne korenie. Omáčka by mala byť krásne krémová.

  8. Servírujte: Upečené kuracie stehná a brokolicu preložte na taniere. Prelejte bohatou cesnakovou omáčkou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou, ak ju používate.

Dobrú chuť! Tento recept je dôkazom, že zdravé jedlo môže byť neuveriteľne chutné a uspokojujúce.

Next
Next

Energetické matcha guľky bez pečenia